Du kan betala direkt, Delbetala eller Betala efter 14 dagar med Klarna 👏

Fyra verktyg för ett mer produktivt hemmakontor

Produktivitet i hemmakontoret kan svaja för många och koncentrationen är ibland svår att bibehålla. Därför kommer här fyra verktyg och tips på hur du kan effektivisera din arbetsdag i hemmakontoret!

 

TRELLO

Om du har problem att prioritera och hålla reda på alla saker som ska utföras under arbetsdagen, veckan eller månaderna framöver så vill vi tipsa om Trello. Det är en gratis app som finns både för dator och mobil som hjälper dig att planera projekt och uppgifter med hjälp av kort för att strukturera upp komplexa eller enkla uppgifter. Se Trello som din digitala to do list och dela den med kollegor eller andra relevanta personer där ni tillsammans kan strukturera upp gemensamma projekt eller ge en inblick i varandras arbetsdagar.

Som om inte det vore nog så har Trello gratis mallar som är kategoriserade utifrån just dina behov eller bransch, i bilden nedan finns ett exempel på en veckoplanering för en person som jobbar hemifrån.

Du kan skapa ett konto gratis på denna länk och testa själv.

 

FOREST APP

Bli mer produktiv samtidigt som du planterar träd - kan det bli bättre? Det finns en del produktivitetsappar där ute som vill öka fokuserad arbetstid och minska telefonanvändningen, hur gör man då detta? Jo, man planterar ett träd samtidigt som man fokuserar på sitt arbete! När du fokuserar på ditt jobb i exempelvis 25 minuter i sträck så planterar du ett träd i din app under tiden. Ett visst antal planterade träd i appen genererar ”poäng” som du sedan kan investera och se till att riktiga träd planteras. Forest app är en väldigt populär app för din mobiltelefon som passar både Android och iOS som idag har en engångskostnad på 25 kronor.

Det går att läsa mer om appen och ladda ned den via denna länk.

Bildkälla. 

 

FOCUS KEEPER

Om du hellre vill behålla fokuset med en gratisapp så kan vi rekommendera appen Focus Keeper. Appen utgår från den välkända Pomodoro-metoden som varvar 25 minuter arbete följt av 5 minuter paus denna fokuserade arbetstid följt av en rast kallas Pomodoro. När du utfört exempelvis 4 Pomodoro så kan du unna dig en 25 minuter lång paus (detta går såklart att redigera efter ens specifika önskan). Appen gör en mer motiverad och fokuserad eftersom pauserna agerar som små andrum och dagen går på så sätt snabbare än vanligt. Appen är gratis och funkar för både Android och iOS (både iPhone, iPad och Mac).

 

Focus Keeper går att ladda ned på App Store för iOS här.  

Och denna länk för Google Play store till er Androidanvändare. 

 

Bildkälla.

 

POST-IT LAPP

Vill du istället hoppa över de finurliga apparna och köra mer old school så funkar de hederliga post-it lapparna lika bra för ökad produktivitet. Om du har svårt att bibehålla fokus och avsluta en påbörjad arbetsuppgift så är detta ett bra knep. Det enda du behöver göra i början av din arbetsdag är att skriva upp din viktigaste uppgift för dagen på en post-it lapp som du sedan fäster på sidan av din datorskärm. Detta handlar om att prioritera den viktigaste uppgiften och fokusera på den istället för att lägga tid på mail eller nya uppgifter (framförallt roligare uppgifter…). Varje gång du blir distraherad från din huvudsakliga arbetsuppgift så blir du påmind av din post-it lapp och återvänder till den. Detta ger dig mer fokuserat arbete och motiverar dig även att klara av just den uppgiften innan dagens slut.

 

 

Hoppas du har hittat några nya tips om hur du ökar din produktivitet i hemmakontoret. Har du några fler tips som vi har missat? Kommentera gärna nedan!

 

Lycka till!

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Kundservice

Effektiv kundservice. Mån - Fre 08.00-16.00

Kvalité

Produkter av hög kvalité och lång hållbarhet.

Garanti

2 års garanti.

Trygga köp

Trygga köp med Klarna.