Du kan betala direkt, Delbetala eller Betala efter 14 dagar med Klarna 👏

3 tips när du inreder hemmakontoret


Att inreda hemmakontoret kan vara en pärs men vi vill hjälpa dig med detta uppdrag genom att ranka 3 viktiga saker att tänka på när du inreder jobbstationen hemma och VARFÖR de är så pass viktiga. Vilken utrustning behöver man egentligen? Läs vidare för våra tips!

 

Jobba hemifrån, kontor, hemma, möbler, tips, ergonomi

 

1. Ergonomisk sittplats - lönsammare företag
Det är viktigt att du sitter ergonomiskt när du arbetar för att inte tära på kroppen i onödan. Ett tips är att inte sitta vid köksbordet med en köksstol utan investera i en riktig kontorsstol där du kan sitta bekvämt och samtidigt avlasta överkroppen. I en studie på uppdrag av Arbetsmiljöverket kom forskare vid KTH och Linköpings Universitet fram till att en god arbetsmiljö med bra ergonomi gör din arbetsplats mer produktiv och effektiv. 

 

2. Arbeta ståendes - bättre fokus
Det är lika viktigt att kunna arbeta ståendes någon gång då och då som att sitta ergonomiskt vid arbetsbordet. Visste du till exempel att om du varierar din arbetsställning så ökar du till blodflödet till hjärnan, som i sin tur förbättrar vår koncentrationsförmåga. Vi kan helt enkelt fokusera bättre om vi ser till att röra på oss emellanåt! Oavsett om det är en strykbräda, ett höj- och sänkbart skrivbord eller liknande så är det en högst relevant möbel i hemmakontoret som ger resultat. 

 

Lampa, belysning, kontor, jobba hemifrån

 

3. Bra ljussättning - undvik onödig trötthet i ögon
Det är sällan ljussättningen prioriteras i heminredningen men det är definitivt något som borde vara i fokus i hemmakontoret. Om du arbetar i fel typ av belysning kan det bidra till trötthet i ögonen och huvudvärk samt onödiga spänningar i nacke, skuldror och rygg. Inkorrekt belysning är exempelvis ”svag belysning och bländande ljus” enligt Arbetsmiljöverket och kan öka risken för olycksfall. Du kan använda enklare skrivbordslampor som ger ett väl utspritt och starkt ljus, som exempelvis denna. Eller en större typ av ljuskälla exempelvis taklampa eller golvlampa som lyser upp hela rummet när det mörknar utomhus.

 

Kontor hemma, jobba hemifrån, tips, utrustning hemmakontor, möbler

 

 

Källa: Arbetsmiljöverket

Lämna en kommentar

Var god observera att kommentarer inte publiceras förrän de har blivit godkända

Kundservice

Effektiv kundservice. Mån - Fre 08.00-16.00

Kvalité

Produkter av hög kvalité och lång hållbarhet.

Garanti

2 års garanti.

Trygga köp

Trygga köp med Klarna.